Schrijfsels

Carpe diem

Tjing. Twee aperitiefglaasjes tikken elegant tegen elkaar. Het mijne en dat van haar. ‘Op het leven!’ klinkt het overtuigd. Ik nip van mijn glas. We zijn op date, mijn vriendin en ik. Ruim twee jaar geleden leerden we elkaar kennen in volle lockdown. Daten in restaurant of bar zat er voor ons toen niet in.…

Het zomert in mei/ij

We eten BBQ vanavond. De slaatjes staan al klaar en verschillende soorten vlees sissen op het vuur. Heerlijk! Hoewel de kalender lente aangeeft, wanen we ons in volle zomer dankzij een ‘omegablokkade’, aldus de weervrouw. Of hoe een blokkade niet per se een storende hindernis hoeft te zijn. Mijn eigen schrijversblokkade houdt nog steeds stand.…

Bompa

Op 10 december 2021 nam ik afscheid van mijn grootvader. Mijn bompa en dooppeter. Zijn gezondheid was al een tijdje minder, maar zijn vertrek kwam alsnog erg snel en behoorlijk onverwacht. Ik verloor niet alleen mijn grootvader, maar ook mijn dikke vriend én mijn grootste fan. Hoewel ik vrede heb met zijn dood, moet ik…

Opgeruimd

Bijna Sinterklaas. De ultieme hoogdag voor mijn kinderen. De brieven liggen klaar, de schoentjes zijn gezet, de verwachtingen hooggespannen. Er wordt flink opgeruimd en braaf gespeeld. Want de Sint ziet alles, dus je weet maar nooit. Ook mijn vriendin en ik ruimen op. Iets grondiger dan de jongens. Niet om een goedheiligman te behagen, maar…

Waarheid, durven en doen

Dworp. Een klein plaatsje in het zuidwesten van de Brusselse rand. Hier ligt Destelheide. Deze week het permanente onderkomen voor mijn partner en ik en een honderdtal andere creatievelingen. Op de Zomeracademie. Een veelzijdige werkweek, waar menig kunstzinnig hart een vreugdekreetje slaat onder begeleiding van een ervaren coach. Beeldende kunst, theater, dans, podcast, schrijven, ……

Annus mirabilis

Koffiekoeken op zondag. Daar zeg ik niet nee tegen. De kinderen hebben de ontbijttafel al gedekt en mijn liefje is naar de bakker. Nog in pyjama slof ik de keuken binnen en zet ietwat slaperig de Dolce Gusto in werking. Een bakje troost smaakt altijd, en al zeker op Moederdag. Hoewel ik als meemama mezelf…

Fantoompijn

Het is ochtend. Druipnat stap ik uit een heerlijk warme douche. Ik droog me af en bekijk mezelf in de spiegel. Ik voel dankbaarheid voor dit lichaam, want alles is er. Armen, benen, voeten, handen, billen, borsten, … Het werkt naar behoren en is tamelijk in proportie. Dat is fijn. En toch ben ik iets…

Polariteit

Het is ochtend en bijna november. Terwijl de eerste vorst van het najaar nog vasthoudt aan het gras, waakt een helderblauwe hemel al over de wijk. Zonlicht valt voorzichtig binnen door het raam en tekent mooi afgelijnde schaduwen op de muur. Een stilleven van zwart en wit vult de huiskamer. Yin en yang. Een dualiteit…

Rouw

Een hele zomer is inmiddels verstreken. En de wereld staat niet stil. Niet meer. De horeca herleeft, zij het dan in beperkte mate. Winkelen mag terug per twee, al verplaatsen we ons daarbij nog steevast met mondmasker én kar. Contactloos betalen is nu overal een fluitje van een cent en thuiswerken is en blijft de…

Doodzonde

De zomer van 2020 dooft zachtjes uit. De grote hitte is gaan liggen. Het schoolleven is opnieuw gestart. Voor sommigen met mondjesmaat, voor anderen aan een oud en vertrouwd ritme. Oef. Een klein beetje normaal in deze abnormale tijden. Het mag. Het is meer dan welkom. Ook mijn kinderen gaan terug naar school. De jongste…

Laden…

Er is iets fout gegaan. Vernieuw de pagina en/of probeer het opnieuw.

Meer lezen? Volg me op Instagram en Facebook. Tot lezens!

Create a website or blog at WordPress.com